Сьогодні 12 жовтня Вінниця побачить реконструкцію бою за УНР. Велику реконструкцію бою Армії УНР та Української Галицької Армії проти російських окупантів проведуть у рамках святкування до Дня Захисника України. Окрім цього, всі бажаючі зможуть відвідати кілька історичних лекцій та лекцію про жіночу моду початку ХХ століття, а також отримати танцювальний майстер-клас.

Заходи відбуватимуться у Вінниці в ході всеукраїнського фестивалю військово-історичної реконструкції "Вінниця – столиця УНР". Це четвертий поспіль захід, який влаштовують щорічно на теренах Вінниччини. Організатори зазначають, що подібна подія є однією з найбільш масштабних в Україні.

Фестиваль розпочався вчора з відкриттям вуличної виставки "Фактор свободи", яка розкриває подробиці життя історичних діячів України - Мазепи, Петлюри та Бандери.

За даними Знай.ua, історичний вестерн показали у Вінниці до Дня Захисника, це був прем'єрний показ "Таємної операції".

Як передавав Знай.ua, крик душi героїв АТО прогримiв на всю Вiнниччину.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Крім того, Знай.ua писав про те, що у Вінниці винайшли "машину часу".