Родзинкою екскурсії стародавнім Шаргородом, яка пройшла нещодавно у перлині Вінниччини, став скрипаль на даху синагоги. Як стало відомо, місто взяло участь у конкурсі Міністерства культури України "Малі міста — великі враження". Районний центр став переможцем та наразі почав реалізацію проєкту "Від шаленого штетлу до сучасного мистецтва".

Варто відзначити, що у Шаргороді збереглася історична структура забудов, саме тому у це містечко їдуть знімати історичні кінострічки. У місті досить багато пам’яток архітектури, які збереглися виключно завдяки мешканцям міста.

Куратор проєкту очільник ГО "Шаргород Рафінад" Григорій Саулко, зазначив:

"Місто має величезну історико-культурну спадщину і потенціал до перетворення на потужний туристський і культурний центр. Тут унікальні пам’ятки історії й культури українського, польського та єврейського народів не лише збереглися для нащадків, а й надихають нові покоління жителів та гостей міста на творення сюжетів ХХІ століття".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Цікаво, що у Шаргороді релігії переплелися, тут діє потужна єврейська громада, є православний монастир, а ще у містечку є одна з найбільших громад католиків, тут створили Хресну дорогу. Це 14 станцій, які символізують трагічний хід Ісуса крізь Єрусалим на Голгофу.

Просто ши-кар-дос - неймовірно атмосферний Шаргород #Від_шаленого_штетлу_до_сучасного_мистецтва

Geplaatst door Олеся Шуткевич op Vrijdag 11 oktober 2019

Як повідомляв Знай.ua, Садовий розкрив грандіозні плани на 2020 рік.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що у Вінниці відбудеться низка заходів присвячених Дню захисника та святу Покрови.

Сайт Знай.ua оприлюднив інформацію про те, що Україна стрімко зростає у рейтингу туристичних країн.