Національний регулятор, Комісія з питань держрегулювання комунальних послуг дав добро на підвищення тарифу на розподіл газу для "Вінницягаз". Тарифи для чотирьох газорозподільних компаній, а саме "Вінницягаз", "Монтажник", "Газовик" і "Газопостачсервіс".

Наразі невідомо, чи вплине підвищення тарифу для компаній на платіжки вінничан. Проте за прогнозами, що новий тариф почне діяти вже з 1 листопада. Про зміну тарифів повідомив інформаційний портал "Газправда".

зміна тарифів на газ, джерело - Газправда

Отже тепер за розподіл 1 кубометру газу пропонують встановити ціну: для АТ "Вінницягаз" 1,18 грн, для ТОВ "Газовик" 1,49 грн, для ДП "Монтажник" — 1,87 грн та ТОВ "Газопостачсервіс" - 2,59 грн.

Ціна на розподіл газу складає лише 10% від загального тарифу на газ. Комерційний директор АТ "Вінницягаз" Володимир Антошко, розповідає:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Це ще проєкт, який буде обговорюватися. Попередньо, НКРЕКП погодила тариф на розподіл — 1 гривню 18 копійок. До цього ще є діючим наш старий тариф — 82 копійки за розподіл 1 кубу газу. Якою буде кінцева платіжка вінничан у разі підняття тарифу на розподіл сказати зараз важко."

За словами речниці "Вінницягазу", компанія пропонувала збільшити свою частку в тарифі та залишити підсумкову ціну газу на тому ж рівні.

За даними Знай.ua, глава Нафтогазу Коболєв допустив відновлення поставок російського газу в Україну.

Як передавав Знай.ua, у Нафтогазі збираються купувати газ напряму з Росії

Крім того, Знай.ua писав про те, щоб уникнути зупинки роботи Луганської ТЕС і врятувати область від віялових відключень електроенергії, потрібно терміново вжити заходів.