Рішення Апеляційного суду щодо справи зі стріляниною, у якій обвинувачувався зять мера Могилів-Подільського Сергій Шевчук, у якому суд виніс виправдальний вирок обвинуваченому, було визнано з порушеннями та повернуто для перегляду справи.

Справа тягнеться з 2016 року, нещодавно було засідання Апеляційного суду, де Сергія Шевчука було визнано невинним.

"Сторона обвинувачення не довела, що саме Сергій Шевчук був на місці і стріляв. У нього не виявили того пістолета, не знайшли доказів, які б це підтверджували. Суд не вважає, що наявність трьох свідків, які були у потерпілого, це достатньо. Щодо направленості пострілів, то Олександр Коломієць стверджує, що опонент цілився в груди. Він людина висока, тому у нього повинні були цілитись знизу вгору, аби влучити у життєво важливі органи," — пояснив своє рішення суддя Анатолій Кривошея.

Проте родина потерпілого не погодилася з таким вироком та подала скаргу до Верховного суду. У прес-службі Верховного суду повідомили, що розглянули скаргу та оголосили вирок:

"Апеляційний суд допустив порушення вимог кримінального процесуального кодексу, які є істотними, оскільки перешкоджали ухвалити законне та обґрунтоване рішення. Касаційні скарги прокурора Олександра Карнауха, який брав участь у розгляді справи судом першої інстанції, та представника потерпілого задовольнити частково. Ухвалу Апеляційного суду Вінницької області від 10 жовтня 2018 року відносно Сергія Шевчука скасувати і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Постанова оскарженню не підлягає."

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За даними Знай.ua, Альварес вважає, що у Дерев'янченка вкрали перемогу над Головкіним.

Як передавав Знай.ua, що суд відпустив запорожанина, який ледь не вбив свою дружину, обливши вночі окропом.

Крім того, Знай.ua писав про те, що у своєму рішенні Апеляційний суд в повній мірі задовольнив апеляційну скаргу Приватбанку.