11 жовтня сталася авіакатастрофа в Конго. Літак Ан-72 з реєстрацією у Вірменії вилетів з аеропорту міста Гома в столицю Конго Кіншасу, але так і не долетів до місця призначення.

На борту літака знаходилась машина президента Конго Фелікса Чісекеді, його водій та охоронець. Після взльоту через 58 хвилин зв'язок з літаком зник — він впав недалеко від містечка Пунья. Всі вісім чоловік, які знаходилися на ботру авіалайнера, загинули. У мережі відразу почали обговорювати чутки нібито на борту ще був олігарх, "кухар Путіна" - Євген Пригожин. Офіційного підтвердження інформації так і не було.

Двоє загиблих чоловіків були родом з Росії, що мали цікаву історію. Володимир Садовничий у 2011 році був засуджений у Таджикистані за контрабанду. Інший загиблий в Конго пілот - Віталій Шумков був фігурантом справи затриманих в Бангкоку в 2010 році членів екіпажу Іл-76, який прилетів з Пів­нічної Кореї для дозаправки. На борту літака знайшли незареєстровану зборою, що складала понад 40 тонн ваги. Через деякий час пілотів відпустили. В той момент Віталій Шумков був громадянином Казахстану, але після отримав російське громадянство.

Пізніше з'ясували, що серед членів екіпажу був і Сергій Горохов. Він був на борту як бортінженер. Чоловік родом із Вінницької області. Навчався в Національному авіаційному університеті, після навчання переїхав в Одесу, де мав дружину та двох дітей. До закінчення контракту в Африці чоловіку залишалося всього 3 дні.

На Батьківщині офіційно підтвердили смерть земляка. Чоловіка характеризують тільки з позитивного боку, він був чудовим сім'янином. У Вапнярці, звідки Сергій родом, проживають його мама та дві сестри. Всі вони у траурі, місцева влада підтримує з ними зв'язок та всіляко допомагає.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Рідні чекають поки тіло доставлять до України, аби провести його в останню дорогу.

Нагадаємо, міністр аграрної політики Кабміну Гройсмана Кутовий загинув в авіакатастрофі: головні подробиці аварії, фото

Як повідомляв раніше Знай.ua, аварійна посадка літака мало не забрала життя десятка людей: авіалайнер повис над водою, фото

Також Знай.ua писав про те, що український гігант "Марія" підкорив Німеччину величчю: "Я б зупинився, щоб подивитися"