У Вінниці школярі однієї з місцевих шкіл створили станцію глибокого сортування сміття Shuttle – у старому сараї. Для сміття виділили 20 фракцій.

Ідея створити сортувальний пункт прийшла до одинадцятикласниці Марії Ошовської, дівчина каже, що у такий спосіб хоче привернути увагу суспільства до проблеми екології.

Станція працює тричі на тиждень (вівторок, четвер та неділя). Сировину планують передавати на сміттєпереробні заводи.

"Це найбільше і найдрібніше сортування, яке може бути. Наприклад, якщо ви кидаєте пляшки в один контейнер, їх все одно потім будуть пересортовувати і окремо розділяти. Тому я подумала, що не потрібно цієї зайвої роботи, якщо люди можуть самостійно це зробити", – каже Марія Ошовська, ініціатор проекту.

Сміття розділяють за принципом: пластикові та скляні пляшки ділять за кольором, окремо сортують папір, бляшанки з-під консервів та напоїв. Плівку, пакети-шуршики збирають, а також кришечки від пляшок.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Директор-розпорядник навчального закладу Іван Казмірук говорить, що це була ініціатива учнів, вони самотужки прибирали, фарбували стіни. Бюджет станції обійшовся в 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, Дніпро тоне у смітті: популярна зона відпочинку перетворилася у звалище, кадри свинства

Як повідомляв раніше Знай.ua, викиньте сірники: франківчан обклали шаленими штрафами, і ось чому

Також Знай.ua писав про те, що сміттєві береги: у Дніпрі популярна зона відпочинку перетворилася на гадючник, - відео обурило мережу