В Жмеринку повернули пам'ятник Остапа Бендера. З цієї нагоди, 27 жовтня організували свято з іменитими гостями та розважальною програмою. Літературно-гумористичний, унікально-монументальний "круїз" назвали "Засідання продовжується, або Повернення Остапа".

Пам'ятник Остапу Бендері встановили ще 2001 року, оскільки Жмеринка згадується в "Дванадцяти стільцях". Під час ремонту площі 2012 року пам'ятник прибрали та повернули автору Миколі Крижанівському. І тільки через сім років пам'ятник знову повернувся.

Перерізав стрічку і урочисто відкрити пам'ятник довірили гумористу Олегу Філімонову. Щоб уникнути переїзду Бендери, показали паспорт, де він має довічну прописку на привокзальній площі.

"Ми повернули пам'ятник у Жмеринку на численні прохання жмеринчан. І надалі наше місто ми будемо розвивати, робити затишним, комфортним і привабливим для туристів", – сказав в. о. міського голови Юрій Свитлак.

Організатори для місцевих приготували дійсно хороше свято, де кожен мав можливість сфотографуватися в спеціальній фотозоні присвяченій твору "Дванадцять стільців", в торгових причалах всім бажаючим пропонували вирізати монету із зображенням жмеринського залізничного вокзалу і профілем Остапа Бендера, придбати на згадку сувенір і іменне посвідчення "великого комбінатора".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, Остап Бендер повертається: під Вінницею влаштують грандіозну вечірку на честь головного хулігана із "Дванадцять стільців"

Як повідомляв раніше Знай.ua, світ прощається з Марком Захаровим: "12 стільців", "Той самий Мюнхгаузен" та інші фільми, за які люблять режисера

Також Знай.ua писав про те, що пам'ятник Ярославу Мудрому в Сумах спантеличив українців своєю безглуздістю, такого ви точно не бачили: "І сміх і Гріх"