У Вінниці завершили будівництво нового підземного контейнерного майданчика на вулиці Мури.

Сьогодні, 29 жовтня вже встановлено чотири сміттєприймачі (по два для вологих і сухих відходів), контейнери для сміття зовсім новенькі та запаковані в захисну плівку, але це тимчасово.

Кожен такий сміттєпереробний контейнер має "розумний" датчик: коли він переповнений горить лампочка червоного кольору і кришка приймача заблоковується. Одночасно із цим інформація про наповненість надійде працівникам КП "ЕкоВін".

Сміттєві баки будуть контролювати камери відеоспостереження, біля них встановлять світильники, які працюватимуть на сонячних батареях.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Поки контейнери не працюють, дехто залишає пакунки зі сміттям просто на них.

Раніше департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради оголосив тендер на капітальний ремонт контейнерного майданчика по вул. Мури. Очікувана вартість закупівлі – 1,3 млн грн.

Нагадаємо, щури і повна антисанітарія: жителі Львова масово скаржаться на сміття, кадри тотального свинства

Як повідомляв раніше Знай.ua, франківчани оголосили війну свинству в Карпатах: цінний лайфхак для всієї України

Також Знай.ua писав про те, що отруйний смог захоплює Україну: які області опинились в небезпечному полоні