На Вінничині почали ставити чіпи та створювати електронний облік деревини.
Зокрема, на підприємстві "Віноблагроліс" започаткували новий метод контролю дерев. Для цього використовуються спеціальні бірки зі стійкого чорного пластику з унікальним штрих-кодом, який надійно захищений від підробок.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної державної адміністрації.

Вже закуплено 22 комплекти обладнання, витрачено на це все 1 млн.грн. Загалом потрібно таких 49 комплектів. Приблизна вартість одного комплекту - 40 тисяч гривень. Повноцінний комплекс, на базі персонального комп'ютера, обійдеться вже у 60 тис. грн.

Електронний облік дерев почнеться ще на лісокосах. Саме там на дерева будуть встановлювати чіпи, що міститимуть дані про породу дерева, діаметр, ґатунок, довжину, дані про особу і лісогосподарське підприємство. Код чіпа заноситимуть у базу даних. Надходження матеріалу на склади і весь подальший його рух можна буде відслідити за допомогою ціє системи.

База буде знаходитися у вільному доступі. Щоб громадяни, правоохоронці могли злегкістю перевірити інформацію про деревину, яку транспортують територією України.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, робив це мітлою: на Вінниччині двірника підловили на непристойному занятті, відео

Як повідомляв раніше Знай.ua, підловили з сокирою: франківчанин заплатив драконівський штраф за зрубаний дуб

Також Знай.ua писав про те, що український геній готує революційне ноу-хау: це врятує від вирубки ліси по всьому світу