У Вашингтоні пройшов 44-й Марафоні морської піхоти, і останні чотири роки за участю українців. Повідомляє "VежА".

Ольга Бенда, дівчина з Вінниці, ветеранка АТО, що пробігла у протезі марафон з 10-кілометровою дистанцією у США, розповіла, що її надихнуло на участь в марафоні та як справлялася з протезом.

"Я зрозуміла, що потрібно вчитися все робити з нуля, повністю все робити на протезі. Я собі дала слово, що я буду вміти робити все, що я вміла робити на двох ногах: ходити, бігати, дивитися за дитиною, готувати їжу, прибирати та все інше. Я стараюся, і вже декілька своїх "вершин" я підкорила", — повідомила ветеранка в інтерв'ю для "Голосу Америки".

Жінка підготовку до марафону почала із змагань "Ветеранська десятка" в Києві. Вона на ньому пробігла свої перші 10 кілометрів. І це стало для колишньої військової завідувачки кухнею в окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців переломним моментом.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

У США Марафон морської піхоти почався цієї неділі, 27 жовтня. Змагання проводили на дистанціях 10 та 42 кілометри. Україну представляли 11 ветеранів АТО.

Нагадаємо, українські каноїсти стали чемпіонами світу з марафону в Китаї

Як повідомляв раніше Знай.ua, легендарний марафонець Кіпчоге може стати спортсменом року за версією IAAF

Також Знай.ua писав про те, що франківчани увірвалися в Париж на велосипедах: "Зовсім інша планета"