Очільник Ватикану Папа Римський Франциск призначив уродженця Вінниччини Олександра Язловецького єпископом-помічником Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви.

Олександр Язловецький, фото: Україна православна

Про це інформує офіційний сайт Київсько-Житомирської єпархії.

У повідомленні уточнюють, що 40-річний священик став одним з двох наймолодших католицьких єпископів світу.

Урочисту церемонію провів архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, Апостольський нунцій в Україні. Серед присутніх на знаковому заході були представники єпископату Римо-Католицької, Греко-католицької церков в Україні та православні священнослужителі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Урочиста церемонія посвячення у єпископи

Своїм гаслом новоспечений єпископ Олександр Язловецький обрав вислів св. Томаса Мора “Primus Servus Dei” (Спочатку слуга Божий). На єпископському гербі зображений символ святого – сокира. Є на ньому і українська патріотична символіка: жовто-блакитні кольори, а також Біблія і Євхаристія.

Нагадаємо, священик із Одещини здивував блискучими результатами на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу, узявши одразу дві золоті медалі на різних етапах змагання "богатирів" з різних країн.

Також портал інформував, що космічний суботник: новий супутник очистить орбіту планети від сміття

Портал Знай.ua писав, що в центрі Харкова встановлюють бокси з пакетами для прибирання за собаками