У Вінницькому Краєзнавчому музеї зустрілась учнівська та студентська молодь з учасниками АТО/ООС та волонтерами. Вони згадували початок Революції Гідності, розповідали історії про АТО, говорили про розведення військ.

Про це повідомляє інформаційний портал "Vlasno.info".

Вінницький поет та ветеран АТО розповів, що під чай реабілітації військовим пропонують писати прозу. Але це йому дається напрочуд важко, йому до душі вірші писати.

Влад Сорд Фото: Vlasno.info


"Вірші в мене, бувало, народжувались просто під час бою. Бувало, хлопці мені кричать: "Змій, давай Муху!", а "Муха" – це такий протитанковий гранатомет. А я їм: "Зараз, вже дописую!", - згадує вінницький поет Влад Сорд, позивний "Змій".

І поки обстріл вже закінчиться, у "Змія" вірш готовий. За словами Влада, після АТО йому спочатку було важко адаптуватись у мирному житті. Тоді він з дружиною зрозумів, що потрібно займатись чимось своїм. І вони відкрили видавництво. В рік у них видано 17 книг українських авторів.

Юлія Вотчер Фото: Vlasno.info


Волонтер Юлія Вотчер розповіла, як вперше потрапила на Майдан 1 грудня 2013 року. І вже там й залишилась, хоча вперше до Києва приїхала просто у справах.

"Побачила на Бесарабському ринку калюжу крові. Подумала тоді, що погано працюють комунальники. Але далі по вулиці знову трапилась калюжа крові. Потім прочитала оголошення, що потрібні медики. Я давно навчалась у медколеджі, але вирішила, що якійсь елементарні речі зможу зробити. І коли обробляла рани побитим студентам, саме тоді й прийшло оте розуміння Гідності і Свободи", - розповіла волонтерка.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, Мазепа, Петлюра і Бандера з'явилися в Facebook: про що могли б писати у мережі великі українці

Як повідомляв раніше Знай.ua Львів готується до Дня захисника України, розмах вражає: афіша заходів

Також Знай.ua писав про те, що Коли день захисника України: дата, традиції і подарунок.