До Нового року п'ять тисяч вареників і 200 млинців приготують для військових на фронт працівники та студенти центру професійно-технічної освіти міста Вінниці спільно з волонтерами Вінницької області. У цьому році вирішили приготувати на 1000 більше солодощів, ніж у минулому році.

Про це інформує портал Vlasno.info.

Ще з 2014 року вінницькі волонтери почали надавати різноманітну допомогу військовим на Донбас. Щороку на новорічні свята працівники разом зі студентами державного навчального закладу "ЦПТО 1 м. Вінниці" готують різні страви для бійців, а потім передають волонтерам або бійцям, які їдуть в Донецьку область. Кухарі можуть навіть вночі ліпити пироги, адже вони знають, що є люди, які в них мають потребу.

"У цьому році ми виготовляємо напівфабрикати - вареники, млинці з капустою і грибами. Загалом, плануємо виготовити до Нового року п'ять тисяч вареників, ще півтори тисячі вареників потрібно зліпити, а потім будемо готувати млинці з горохом, капустою і картоплею. Чоловіки можуть швидко і просто закинути їх в окріп або підігріти на сковороді млинці їх вже можна їсти", - розповідає директор центру професійно-технічної освіти міста Вінниці Валерій Дяків.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Продукти для приготування страв купують волонтери або працівники установи. Як розповів Валерій, волонтер Олена Верлан восени привезла їм помідори і кухарі та викладачі зробили з них закрутки і томатний сік.

За таку допомогу військові передають грамоти, подяки, підписані прапори, шеврони, уламки градов, кулі, а також теплі слова, які неабияк гріють душу кухарів.

Крім приготування різних страв, працівники закладу ремонтують автомобілі і виготовляють спеціальні металеві коробки для підігріву їжі.

Нагадаємо, українців попередили про підвищення податків: скільки будемо платити в 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа на пенсію в 50: кому пощастить вийти на відпочинок достроково.

Знай.uа писав, Верховна Рада остаточно скасувала недоторканність депутатів, деталі.