У Вінниці в неділю, 2 лютого, очікується похмура і дощова погода. Дощ, який розпочнеться з ранку, трохи вщухне вдень і відновиться до ночі. Про це розповіли на погодному сайті Sinoptik.

Як обіцяють синоптики, температура повітря 2 лютого у Вінниці підніметься до 9-11 градусів тепла, і збережеться на тому ж рівні вночі.

Рекордно теплим 2 лютого у Вінниці було в 1918 році, тоді прогрілося до 10,4 градусів тепла. А рекордно холодною – в 1964 році, коли вдарили морози у 27,6 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 2 лютого, Укргідрометцентр

За народним календарем, цього дня, 2 лютого, вшановували преподобного Євфимія Великого. Наші пращури називали цей період «Фимкиными хуртовинами». По тому, як сильно на вулиці мело сніг, помічали майбутню погоду. Вважалося, що якщо 2 лютого мете снігопадом, то і на Масляний тиждень слід очікувати сильних хуртовин. Якщо день був похмурим, але не сніжним, то і заметілі почнуться пізно. Сонце і чисте небо опівдні на Єфімія обіцяли теплу і ранню весну.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Якщо горобці хохлились і всідалися на гілки щільними рядами, то незабаром варто було чекати сильного похолодання.