У суботу, 22 лютого, у Вінниці прогнозують мінливу хмарність без опадів, розповіли фахівці на ресурсі Sinoptik.

Температура повітря 22 лютого у Вінниці підніметься до 4-5 градусів тепла, а вночі не опуститься нижче 3 градусів тепла.

Найтеплішим 22 лютого у Вінниці було у 1950 році, тоді повітря прогрілося до 11,4 градусів тепла. А несподівано холодним – у 1985 році, коли стовпчики градусників «звалилися» до 27,9 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 22 лютого, Укргідрометцентр

У народі в цей день вшановували святих Никифора і Панкрата. Вважалося, що після 22 лютого морози можуть вдарити тільки вночі, а вдень починаються відлиги.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Вважалося, що нічне небо, на якому немає жодної зірочки, обіцяє теплу і ранню весну. Чим темніше і беззвездное небо, тим швидше зима здасть свої позиції. Крім того, наші предки починали «загартовувати» насіння перед посівом – на три ночі виставляли їх на мороз, після чого ховали їх до посівної. Це зміцнювало майбутні рослини, даючи їм сили на зростання і боротьбу з майбутніми температурними перепадами протягом теплого періоду року.

З цим днем до календарної весни залишається всього тиждень, тому варто задуматися про те, як провести зиму – починався період Масниці.

Як повідомляв Знай.ua, вчителька групи продовженого дня з'їхала з котушок і завдала дитині жорстокі каліцтва. Її подальша поведінка змусить скрипіти зубами від злості і ще раз перевірити, на кого залишили дітей.

Також Знай.ua писав, в Україні біда з навчанням, керівникам доводиться доучувати студентів, щоб вони відповідали початковому рівню. Також стало відомо, яких саме знань не вистачає сьогоднішнім школярам.

Нагадаємо, вже на наступному тижні будемо святкувати щосили Масляну, а значить, варто підготуватися і запастися листівками для близьких, щоб привітати зі святом.