В "Енергоатомі" показали, що відбувалося вночі, 4 березня на блочному щиті управління третього енергоблоку Запорізької АЕС. У той момент, коли російські війська обстрілювали важливий об'єкт.

У мережі з'явився ролик того, як відбувався обстріл Запорізької АЕС, коли під загрозою була не тільки Україна і її жителі, а й весь світ.

Персонал, який знаходився в той момент на блочному щиті управління третього енергоблоку за допомогою гучномовців намагалися достукати до загарбників.

"Припиніть стрілянину по ядерно небезпечному об'єкту! Ви ставите під небезпеку безпеку всього світу!"- кричали вони, але російські війська це не зупиняло, і вони далі обстрілювали будівлю. В результаті сталася пожежа, яка поставила під удар життя практично всієї Європи.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У разі, якби АЕС вибухнула, наслідки були б у 10 разів гірші, ніж за часів Чорнобиля.

Варто відзначити, що російським військовим все ж вдалося захопити Запорізьку АЕС після бою, в ході якого сталося загоряння в навчально-тренувальному центрі, пожежу вдалося ліквідовано до 7 ранку.

Запорізька АЕС
Запорізька АЕС

Спостерігаються і проблеми зі зв'язком з персоналом станції, тому що російські окупанти вивели з ладу мобільні мережі та інтернет. Достовірну інформацію з території АЕС неможливо отримати за допомогою звичайних каналів зв'язку.

Запорізька АЕС. Фото: скрін youtube
Запорізька АЕС. Фото: скрін youtube

Міжнародне агентство з атомної енергії висловило стурбованість тим, що станцією зараз керують російські війська. До слова, рівень радіації, на щастя, знаходиться в межах норми, тому поки що приводів для паніки немає.

Нагадаємо, що українцям пояснили, чим може нашкодити статус біженця

Раніше повідомлялося, що протест проти російської агресії: співробітник аеропорту в Ізраїлі дав сигнал ворожому літаку прапором України

Також, Борис Джонсон закликав терміново зібрати Раду Безпеки ООН після обстрілу росіянами Запорізької АЕС