З перших дів війни з росією українці дивують світ своєю винахідливістю й сміливістю. Деякі моменти цього збройного конфлікту перетворилися ледь не на міські легенди, втілившись у мемах і жартах.

Один із таких епізодів – збиття ворожого дрона банкою консервації, яку українка запустила «в політ» з власного балкона.

Деякий час вважалося, що ця історія – лише красива вигадка. Однак видання liga.net розшукало героїню цієї оповідки, і з’ясувало всі подробиці інциденту.

Як виявилося, вигадка в цій історії лише одна – що в банці були нібито огірки. Насправді в ємності містилися консервовані помідори.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Жінка на ім’я Олена мешкає в Дарницькому районі міста Києва. Того дня вона вийшла на балкон, покурити, і помітила дрон, що завис у повітрі. Злякавшись, що її зараз обстріляють, Олена схопила банку консервованих помідорів, які зберігалися на балконі, та жбурнула в літальний апарат. Після цього вони з чоловіком вибігли з будинку та знищили дрон, розтоптавши його ногами.

Олена припускає, що дрон міг бути не ворожим, а належати мародерам, які таким чином шукали квартири, покинуті господарями.

Дрон, компэл
Дрон, компэл

"У нас під'їздом вони вже ходили. Сусідка помітила підозрілих молодиків, а коли почала розпитувати голосно, хто вони та звідки, ті швидко втекли. Мирні люди не зробили б так", - вважає українка.

Нагадаємо, що Bayraktar TB2 в дії: ЗСУ знищили російський "Бук", не залишивши від нього й мокрого сліду.

Раніше повідомлялося, що россійська армія деморалізована і сповільнила темп після хорошого прочухана від ЗСУ: 13-й день війни наблизив Україну до перемоги

Також, генерал, який керує бомбардуваннями українських міст, був серед путчистів 1991-го.