Триває тринадцята доба, відколи підступно і безпідставно росія напала на Україну. У Штабі повідомили позиції українців.

Згідно з повідомленням, на Східному напрямку ООС веде оборонну операцію у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського операційного району. Також триває кругова оборона Маріуполя. На Півночі та Заході проводяться оборонні операції.

У Києві ЗСУ продовжують відбивати наступу та стримування противника. Навколо міста - стримуються оборонні рубежі. Також українські збройні сили тримають оборону Чернігова.

Війна в Україні. Фото: Макс Левін
Війна в Україні. Фото: Макс Левін

Південний фронт та Миколаїв тримає оборону, при чому впродовж дня були повідомлення про декілька груп російських військовослужбовців, які здалися у полон.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того, Повітряні сили ЗСУ відбивають ракетно-авіаційні удари.

У РФ проводять приховану мобілізацію під виглядом навчальних зборів. Також, щоб збільшити кількість військовослужбовців, забороняють розривати контракти з чинними службовцями.

Відомо, що під Київ було відправлено "вагнерівців", які зараз мають назву "приватна військова компанії "Ліга".

"8 березня знову були порушені Міжнародні гуманітарні права. Російські війська продовжують утримувати цивільне населення як заручників, пошкоджують цивільні будинки, грабують місцевих жителів тощо", - повідомили у Штабі ООС.

Нагадаємо, раніше ЗСУ показали новий рейтинг найсильніших армій світу після російського вторгнення.

Як повідомляв портал "Знай.ua", еліта США "натиснула" на Джо Байдена, щоб закрити небо над Україною.

Також "Знай.ua" писав, що у Бучі під обстрілами окупантів українка народила дівчинку - без лікарів, світла і води.