Стало відомо про те, що терористи з Російської Федерації почали підготовку до чергової провокації. Хочуть залучити до участі захоплений на Запорізькій АЕС персонал.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Вже більше чотирьох днів співробітників Запорізької атомної станції тримають у заручниках і катують. Все сталося після обстрілів на АЕС, які влаштували російські окупанти і захопили будівлю разом з її співробітниками.

Вони фізично, а також психологічно виснажені, адже всередині станції вже знаходяться близько 500 російських солдатів, і ще 50 одиниць важкої техніки.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Запорізька АЕС. Фото: скрін youtube
Запорізька АЕС. Фото: скрін youtube

За інформацією, яка з'явилася в мережі, війська окупантів змусили керівництво станції записати звернення, яке в майбутньому будуть використовувати в своїх пропагандистських цілях. Все для того, щоб виправдати свої терористичні злочини Російської Федерації.

"Україна закликає міжнародних партнерів застосувати всі заходи для того, щоб заборонити введення бойових дій навколо атомних станцій, вивести окупаційні війська із захоплених атомних об'єктів, а також закрити небо над Україною. Аварія на атомних станціях згодом застосування росіянами зброї призведе до катастрофи загальноєвропейського масштабу. Відповідальність за це буде цілком на Російській Федерації" - йдеться в повідомленні під постом.

Запорізька АЕС, фото: скріншот з відео
Запорізька АЕС, фото: скріншот з відео

Варто відзначити, що раніше з'явилася інформація про те, що ще важливий об'єкт - Чорнобильська АЕС була знеструмлена. Це може бути небезпечно для всього світу.

Нагадаємо, що "Буде для ворога неприємним сюрпризом": термінове звернення Міністра оборони Олексія Резнікова

Раніше повідомлялося, що російські солдати ховаються по українських лісах і готові здатися навіть фермерам з вилами

Також, СБУ повідомила про масове дезертирство в лавах російської армії