У Маріуполі російські окупанти за допомогою авіації зруйнували пологовий будинок. Президент України Володимир Зеленський звернувся до світової спільноти з вимогою закрити небо.

Відповідний допис з’явився в телеграм-каналі гаранта.

«Прямий удар російських військ по пологовому будинку. Люди під завалами. Діти під завалами. Це звірство! Скільки ще світ буде співучасником, ігноруючи терор? Негайно закрийте небо! Негайно зупиніть убивства! Ви маєте силу. Але, схоже, втрачаєте людяність», - йдеться в повідомленні президента.

На опублікованому відео видно, що всередині пологовий будинок сильно постраждав: вікна вибиті, меблі розтрощені, кров на підлозі.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У Facebook поліції Донецької області уточнюють, що загарбники скинули авіабомбу просто в район лікарні та пологового будинку. У цей момент на території установи знаходилися люди. Кількість жертв та постраждалих досі встановлюється.

Наслідки бомбардування в Маріуполі. Фото: Нацполіція

Наслідки бомбардування в Маріуполі. Фото: Нацполіція

Наслідки бомбардування в Маріуполі. Фото: Нацполіція

Ще один авіаудар було нанесено просто в центрі міста. Правоохоронці документують наслідки бомбардування і збирають речові докази для Міжнародного суду ООН.

Нагадаємо, що держекоінспекція просить повідомляти про військові злочини окупантів проти довкілля.

Раніше повідомлялося, що зворушливі кадри прощання батьків з донечкою розчулили українців.