23-річний командир взводу танкістів Євген Пальченко отримав заслужену нагороду за геройський вчинок.

Лейтенант Євген Пальченко - один з 15 захисників, яким Указом Президента надане звання Героя України. 23-річний командир взводу танків прикрив вихід бригади з оточення, врятувавши життя своїх побратимів. Про це повідомляють на сторінці Міноборони.

"2 березня 2022 року Указом Президента за особисту мужність і героїзм воїна удостоєно високим званням Героя України!"

Хлопець родом із невеличкого містечка Райгород на Гайсинщині, де він уже став справжньою легендою. Наразі герой продовжує захищати Україну на Херсонщині.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
"Україна знає своїх героїв! Українці вдячні за подвиг кожного, хто боронить рідну землю!", - зазначено в повідомленні.
В коментарях українці подякували герою за мужність:
"Доземний уклін нашим захисникам і захисницям нехай береже вас Господь", "23 роки, а така мужність, така сила! Молодець! Справжній український чоловік, козача кров, герой! Слава героям. Слава Україні! Господи, бережи кожного воїна і кожну людину! Дай нам перемогу".
Чи не щодня Володимир Зеленський відзначає героїв України, які захищають нашу землю від ворога. На жаль не обходиться без втрат серед захисників України. Серед 15 героїв України, яких нагородив Зеленський, 8 - посмертно.
Проте втрати ворога набагато більші. І про це вже заявив сьогодні 9 березня радник Офісу Президента Олексій Арестович. За його словами, втрати є, але ворог зазнає надзвичайно високі втрати. Станом на ранок 9 березня, повідомляли про 12 тисяч загиблих солдатів.