На сторінці Офісу президента в Instagram опублікували кілька порад для українців, які чекають на евакуацію.

По-перше, пам’ятайте, що евакуацію населення організовують обласні військово-цивільні адміністрації, а проводять її спеціалісти Червоного Хреста, поліція, ДСНС та місцева влада. Збройні сили України повідомляють про безпечний маршрут та, якщо є можливість, забезпечують режим припинення вогню по всій лінії руху транспорту з евакуйованими громадянами.

Як відбувається евакуація? У заздалегідь відомому місці формується колона з автобусів, у яких розміщуються мирні жителі. До колони можуть приєднатися також громадяни на приватному транспорті. Однак вони повинні рухатися чітко за маршрутом колони.

Дібравшись до пункту призначення, усі евакуйовані отримають допомогу, житло і їжу.

Інформація про майбутню евакуацію населення поширюється усіма можливими каналами: радіо, телебачення, мобільний зв’язок, соціальні мережі, месенджери, рухомі групи з гучномовцями. У повідомленні зазначається час початку евакуації, місце збору, маршрут і контакти штабів евакуації.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Якщо у вашому районі відсутній мобільний зв’язок, то стежте за інформацією по радіо чи в інших ЗМІ, а також за оголошеннями пересувних гучномовців. Якщо ви знаходитеся в укритті, то слухайте сигнал «увага всім» (сирена). Після неї слідкуйте за інформацією з усіх наявних офіційних джерел.

Якщо у вас немає можливості отримувати офіційні повідомлення чи почути сирену, або ви знаходитеся в заваленому бомбосховищі чи не можете пересуватися самостійно, повідомте своє місцезнаходження, зателефонувавши на гарячу лінію тероборони 0 800 507 028 чи за номерами 101,102.

Вашу адресу внесуть до переліку тих, за якими потрібна допомога з евакуацією.

Нагадаємо, що Євген Комаровський відповів на істерику РФ навколо "бактеріологічної зброї" в Україні.

Портал "Zhaj" передавав термінове звернення міністра оборони Олексія Резнікова: "Буде для ворога неприємним сюрпризом".