18 день героїчного протистояння українських воїнів ЗСУ проти російських військових - "путінські орки" продовжують нести величезні втрати і періодично використовувати заборонену всілякими світовими угодами зброю.

Тим не менш, зараз не про це-зараз ми повернемося до перших днів війни. Коли бліцкриг божевільного президента Росії не вдався, він вирішив залякати не тільки український народ, а й весь світ, коли наказав Міністерству оборони РФ перевести російські сили стримування в особливий режим бойового чергування. Відразу ж з'явилася інформація, що під цим формулюванням криється саме ядерна зброя, яка, як нас запевнили раніше, не має атакуючого потенціалу, будучи лише відповідною реакцією на можливий запуск ракет подібного типу з боку противника.

лукашенко і Путін. Фото: скрін youtube
лукашенко і Путін. Фото: скрін youtube

Але! Зараз ми розповімо, чому взагалі не варто переживати про загрозу ядерної війни - це лише привід залякати українців, світ, без всяких на те підстав. Бо процес запуску ядерних ракет має більш складну механіку, ніж натискання на червону кнопку Путіним. Вся суть полягає навколо ядерної валізи, про що повідомили в Центрі протидії дезінформації України.

Це спеціальний переносний пристрій, що зберігає коди для приведення в дію ядерного арсеналу. Воно завжди є у вищих політичних і військових керівників держав. Таким чином, здійснюється зв'язок зі спеціалізованими центрами запуску.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Ядерна зброя - фото 24 канал
Ядерна зброя - фото 24 канал

У Росії він з'явився десь в 1983 році під кодовою назвою "Чегет". І якщо поточний вміст є державною таємницею, то зміст старих модифікацій не ховається, будучи в музеях. "Ядерна валіза" не є універсальним пультом запуску і контролю ракет. Там є червона кнопка - передавач сигналу від президента, перших осіб до компетентних відомств. І так далі в центр запуску.

Такий передавач мають президент, Міністр оборони і начальник Генштабу. Підтвердити передачу сигналу повинні цілих три людини. Але потім потрібно отримати попередження про те, що противник здійснив ракетний напад і підтвердження ядерної атаки.

Нагадаємо, російські окупанти обстріляли дитячий оздоровчий центр і Святогірську лавру - "Розкажуть про вогнище нацизму"

Як повідомляв "Знай.ua", "Заспокійливе для українців" і зразок для Чака Норріса: голова Миколаївської ОДА Віталій Кім святкує 41-річчя

Знай.ua писав, головне за ніч, 13 березня: повернення школярів за парти, втрата Анфіси Чехової, пенсія на Укрпошті і крик подруги Наді Дорофєєвої