Майже три тижні триває повномасштабне вторгнення російської армії в Україну. Від війни постраждали і українські міста, і мирні жителі. Багатьом довелося тікати з дому і шукати тимчасового прихистку в країнах Європи. Серед біженців чимало дітей, які стали свідками жахливих подій на Батьківщині – бомбардувань, обстрілів, смертей.

«Радіо Свобода» опублікувало відео інтерв’ю з маленькими українцями, яких просто з-під вогню евакуювали до Польщі та Литві. Врятована малеча розповідає, що таке війна, та згадує Путіна.

Юний Данило Фельде поділився, як на власні очі бачив бомбардування.

Данило Фельде. Скріншот

А Даша Авдєєва намагається зрозуміти мотиви російського президента:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Путін говорить, що це якась операція, але не операція – це війна. Мені так здається, що у нього є мрія – контролювати увесь світ… Може в дитинстві йому не приділяли уваги? Ми ж нічого не зробили поганого росії. І я не розумію, чому Білорусь йде до росії. Ми ж їй зовсім нічого не робили. Але наші війська дуже сильні, мужні. Ми переможемо Путіна. Україна переможе Путіна. Добро перемагає зло. Ось так!» - впевнена маленька українка.

Даша Авдєєва. Скріншот

«Повертатися там вже нема до чого: міст нема, шкіл нема», - сумно говорить ще одна дитина.

Єва Прядко розповіла, що думає про війну:

«Чорна війна і зла війна, яка людям не дає спокою. І оцей дідусь – кривий, тому що не знав, що на Україну не можна нападати. А його ще й президентом назвали! Який він президент?.. Не можна так просто щодня вчиняти війну!»

Єва Прядко. Скріншот

Денис Коряченко дивується, чому Україні, яка воює з росією, ніхто не допомагає. Хлопчик говорить, що не хотів їхати з дому, з України, адже це його Батьківщина.

«Я патріот своєї країни. Я її люблю, хоч там і війна. Я все одно її буду любити. Бомбитимуть – відбудуємо. Я все одно люблю свою країну і колись до неї повернуся, коли все стихне», - запевняє юний українець.

Денис Коряченко. Скріншот

Нагадаємо, що російський снаряд забрав життя матері і сина в Ірпені.

Читайте також. що Катя Осадча благає про допомогу.