Верховна Рада проголосувала за визнання бійців Територіальної оборони ветеранами війни.

Народні депутати внесли зміни до закону №7151 "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", та прирівняли усіх добровольців Територіальної оборони до ветеранів війни.

Рішення було ухвалене 15 березня 2022 року, на засіданні парламенту. За рішення проголосували 344 нардепи з 345.

"За" законопроєкт проголосували 344 нардепи. Зазначається, до переліку ветеранів війни та членів сімей загиблих додали тих, хто воював у 2014 році та воює зараз – у 2022-му.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

"Внести до пункту 19 частини першої статті 6 та пункту 11 частини другої статті 7 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" зміни, якими добровольців Сил територіальної оборони Збройних Сил України визнаватимуться учасниками бойових дій та особами з інвалідністю внаслідок війни", - такий текст законопроєкту.

Також закон доповнили новою статтею 10-1 про сім'ї загиблих (померлих) захисників та захисниць України, якою визначається перелік осіб, сім'ї яких у разі їх смерті можуть набути такого статусу.

Нагадаємо, раніше співак Тарас Тополя з тероборони Києва поділився бойовим настроєм на 19-й день війни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Даніель Салем показав, як і з ким готується обороняти Одесу від російських окупантів

Також "Знай.ua" писав, що Євген Рибчинський обіцяє нагороду за голову Кадирова