Уже три тижні триває наступальна операція рашисів на територію України. За цей час окупанти не змогли досягти жодної стратегічної мети – українські воїни гідно обороняються. Станом на ніч 16 березня в усіх операційних районах ситуація залишається стабільною.

Про це повідомляють в Генштабі ЗСУ.

Окупанти продовжують використовувати територію Білорусі, її аеродроми і транспортну інфраструктуру для своїх цілей: розміщення ракетних комплексів, нанесення ударів по Україні, організації забезпечення військ.

Державний прикордонний комітет РБ займається розвідкою - постійно моніторить обстановку на кордоні з Україною. З цією ж метою відбувається опитування громадян, які перетинають кордон з Білоруссю.

Російська військова техніка. Генштаб ЗСУ

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

На Поліському напрямку аналогічно усі зусилля ворога направлені на розвідку, а також – організацію контрбатарейної боротьби. Однак намагання рашистів не увінчалися успіхом. Українські захисники розбомбили 36-ту загальновійськову армію Східного військового округу. Окупанти були змушені завчасно використати резерви.

Порівняно спокійно було й на Сіверському та Слобожанському напрямках. Там обійшлося без активних бойових дій. Ворог перегруповував війська та поповнював запаси.

Разом з тим противник намагається просунутися на південь від міста Ізюм (Харківська область). У Генштабі припускають, що мета окупантів – Слов’янськ.

Російська військова техніка. Генштаб ЗСУ

Гаряче 16 березня було на Південнобузькому напрямку. ЗСУ бомбили по аеродрому Херсон, який тимчасово опинився в руках загарбників. Вороги усіма силами намагалися передислокувати техніку, що вціліла.

Хороші новини від української армії повідомив головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний. Сміливі українські захисники очистили небо Київщини ще від двох рашистських винищувачів - СУ-25 та СУ-35.

«Щойно в небі над Київщиною було знищено СУ-25 та підбито СУ-35 противника. Загалом за добу мінус більше 10 повітряних цілей РФ», - пише Залужний.

Нагадаємо, як Рада Європи послала путіна прямим текстом.

Як раніше повідомляв портал "Zhaj", ексглава МІ-6 Алекс Янгер заявив, що президент Китаю "глибоко стривожений" і може "напоумити" путіна.