Заступник мера Маріуполя Сергій Орлов розповів, в якому стані зараз місто насправді. Окупанти зруйнували його практично повністю.

Про це чоловік розповів у новому інтерв'ю для Forbes. Українське місто зруйноване практично на 90%, а кількість загиблих серед місцевих жителів досягла 2,3 тисяч. Однак, реальна кількість жертв у кілька разів відрізняється, адже багато хто ще лежить під завалами.

"Я вважаю, що 80-90% розбомблено. Немає жодної будівлі без пошкоджень. Або зруйновані, або пошкоджені " - йдеться в повідомленні.

Фото: вибух в Маріуполі
Фото: вибух в Маріуполі

У момент блокади в місті залишалося приблизно від 350 до 400 тисяч жителів, і багато хто постраждав.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Є люди, чиї тіла лежали на вулиці, також величезна кількість людей залишилися під завалами, тому, за словами Сергія Орлова це число можна сміливо множити на два.

Маріуполь, фото: вільне джерело
Маріуполь, фото: вільне джерело

Жертв війни вирішили ховати в братських могилах, адже попрощатися з ними можливості немає. Місто постійно обстрілюють.

Близько 70% загиблих ідентифіковані-влада намагається вести облік: у кого є документи, то їх заносять в журнали.

Маріуполь, фото: вільне джерело
Маріуполь, фото: вільне джерело

За словами Орлова, окупанти розстріляли майже всі машини ДСНС, тому у рятувальників немає можливості виїжджати на пожежі. Також, робота всіх заводів зупинена, адже в умовах війни це зробити неможливо. Самі місцеві жителі так просто не здаються, і виходять на мітинги проти росіян.

Нагадаємо, що мер Мелітополя Іван Федоров після розмови із Зеленським вперше здався Україні

Раніше повідомлялося, що дізайнер Жан Грицфельдт у Берліні представив колекцію, присвячену війні в Україні

Також, українцям показали списки вцілілих у бомбосховищах Маріуполя