Президент України Володимир Зеленський виступив перед німецьким бундестагом. Він в черговий раз розповів про складну ситуацію в Україні, і закликав світову спільноту діяти.

У своєму зверненні, яке відбулося вранці четверга, 17 березня, Володимир Зеленський закликав світових лідерів діяти більш рішуче, а також засудив Російську Федерацію за руйнування і біль, який вони принесли українцям.

Володимир Зеленський, фото офіс президента
Володимир Зеленський, фото офіс президента

Далі український гарант порівняв Росію з Берлінською стіною.

"Ви знову опинилися за стіною. Не за Берлінською стіною, але в серці Європи, де свобода. Ця стіна міцнішає, з кожним снарядом, що впав на нашу землю в Україні, з кожним неприйнятим вами рішенням".

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Після цього Володимир Зеленський ще раз зазначив, що Україна обов'язково в майбутньому стане частиною Європейського Союзу, і зараз все залежить від інших країн. А ось про НАТО він вже не став нічого говорити, так як альянс дав зрозуміти, що не бачить Україну частиною даної спільноти.

"Ви сказали, що Голокост ніколи не може повторитися. Але в черговий раз в Європі робиться спроба знищити цілий народ. Чому? Чому? З якої причини? Ми завжди говорили, що "Північний потік — 2" це зброя. Підтримайте нас. Підтримайте кожного українця. Будь ласка, допоможіть нам. Допоможіть нам зупинити цю війну " - продовжив свій виступ Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський, скріншот
Володимир Зеленський, скріншот

Варто відзначити, що Російська Федерація почала повномасштабну війну проти України 24 лютого, рівно 3 тижні тому. 21 день, як українці не можуть спокійно жити, адже міста постійно перебувають під обстрілом.

Нагадаємо, що українські біженці в Німеччині годинами стоять за виплатами: очевидець показав кілометрові черги

Раніше повідомлялося, що бомбосховище театру в Маріуполі, який знищують росіяни, витримало удар-люди виходять живими

Також, мЕрік Іван Федоров після розмови із Зеленським вперше здався Україні