Українські військові захищають свою Батьківщину і людей до останнього, навіть за крок до смерті.

У телеграм-каналі «Всевидящее око» розповіли історію відважного українського пілота, якого збили ворожі війська в Київській області. Це сталося на третій день повномасштабного вторгнення російських окупантів.

Літак був підбитий прямо над селом Глібівка і повинен був впасти на населений пункт, зруйнувавши його. Однак завдяки самовідданості українського захисника село залишилося цілим - пілот зміг відвести повітряне судно в бік лісу. Там воно і розбилося, а військовий помер.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На місце аварії прийшли місцеві жителі. Там вони упевнилися, що уламки належать українському літаку.

«Пілот помер, а очевидці поховали його поруч з місцем аварії. Його сім'я і Україна повинна знати про героя!» - йдеться в повідомленні.

Свідки трагедії зробили кілька знімків на місці. На одному - сторінка з паспорта пілота. На ній вказано ім'я та прізвище – Матуляк Геннадій.

Військовий був підполковником української армії. Він відважно захищав небо над Гостомелем. Указом президента Володимира Зеленського від 28 лютого пілоту присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно.

Нагадаємо, що Арнольд Шварценеггер згадав, як поважав росіян, але з війною в Україні змінив думку.

Читайте також, що снаряд російських окупантів зруйнував будинок екс-продюсера Ані Лорак Юрія Фалеси.