Добровольці з Білорусі, які зараз зі зброєю захищають Україну від російських загарбників, у своєму відеозверненні закликали допомогти Маріуполю:

«Вже три тижні сили оборони України дають гідну відсіч російському воєнному вторгненню. Найскладніша ситуація сьогодні в оточеному Маріуполі. РФ вчиняє там справжній геноцид проти українського народу і намагається зрівняти місто із землею. Небо над Маріуполем потрібно закрити, а місто деблокувати. Ми, білоруси, висловлюємо підтримку всім жителям та захисникам Маріуполя і будемо намагатись допомогти», - заявили бійці.

Нагадаємо, що з 2014 року Маріуполь став символом українського Донбасу, і з початком повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 р. російські окупанти щодня обстрілювали житлові квартали і цивільні об’єкти міста з артилерії та авіації. Окупанти терористичними методами убивають мирних жителів – на сьогодні загиблих вже більше 2 500 осіб, і ще більше поранених. Маріупольці опинилися за межею гуманітарної катастрофи. Однак, російські окупанти не дозволяють підвозити для жителів гуманітарну допомогу, так само не випускають їх із міста, обстрілюючи колони біженців.

Білоруські добровольці з 2014 року беруть активну участь у подіях Майдану та обороні нашої країни від російських окупантів. З початком повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році білоруські бійці об’єдналися у батальйон імені Кастуся Каліновського і приймають активну участь у обороні Києва від ворожої навали.