З початку війни українські захисники змогли повністю звільнити від російських загарбників понад тридцять тимчасово окупованих населених пунктів у Київській області.

Про це під час відеозвернення заявив Володимир Зеленський, повідомляється на сайті президента.

«За час оборони Києва вдалося звільнити понад 30 населених пунктів на Київщині, які були тимчасово окуповані ворогом», - говорить гарант.

Зеленський додав, що успіху під час звільнення Київщини українці завдячують професіоналізму генерал-полковника Олександра Сирського, командувача Сухопутних військ ЗСУ. Саме він з початку російського вторгнення на територію України керує обороною столиці.

«Завдяки його професійним та мужнім діям ворог зазнав значних втрат, був відігнаний від столиці», - зазначає президент.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Своїм указом від 18 березня Володимир Зеленський нагородив Олександра Сирського орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня. Разом з генерал-полковником президент відзначив ще 137 військовослужбовців Збройних Сил України.

Нагадаємо, що 6-річний українець подарував ЗСУ квадрокоптер, про який мріяв роками.

Читайте також, кого з українців призвуть на передову наступним.

Як раніше повідомляв портал "Zhaj", Олексій Дурнєв показав, як напад на Україну зробив росіян ізгоями.