Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що держава почне закуповувати основні соціальні продукти в українських виробників, щоб безкоштовно роздавати їх громадянам.

Про це глава Уряду повідомив під час свого звернення 18 березня.

Продукти обіцяють видавати жителям міст, які опинилися в оточенні або на лінії бойових дій. Ініціатива почне діяти уже завтра.

«Ми не можемо допустити, аби українці залишилися без їжі, тому держава буде напряму закуповувати в українських виробників ключові соціальні продукти», - говорить Пан Шмигаль.

За його словами, уже сформовано перелік ключових соціальних продуктів, куди увійшли різні крупи, консерви і олія. Міністерство розвитку громад та територій щодня формує список міст, жителі яких потребують доставки харчів. А адміністрації на місцях подаватимуть заявки про те, скільки продукції потрібно для кожного населеного пункту безпосередньо.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Закупівлею та доставкою продуктів займатиметься «Укрзалізниця» разом з Гуманітарним штабом. На реалізацію цього та інших завдань компанії вже виділили 18 млрд грн.

«Щодо доставки в тимчасово окуповані населені пункти, то тут ми будемо залучати міжнародні гуманітарні організації», - говорить Денис Шмигаль.

Прем’єр акцентував увагу на тому, що роздача продуктів для громадян буде абсолютно безкоштовною.

Нагадаємо, що в держдумі рф розповіли, на яких автомобілях їздитимуть росіяни у найближчому майбутньому.

Раніше портал "Zhaj" повідомляв, що німцям та ізраїльтянам буде соромно поколіннями за своїх лідерів.