Очільник Міністерства закордонних справ Греції Нікос Дендіас планує особисто супроводжувати доставку гуманітарної допомоги до оточеного російськими військами Маріуполя. Про це повідомили у прес-службі МЗС Греції.

«Я планую супроводжувати місію особисто в координації з головою Міжнародного комітету Червоного хреста Петером Маурером, з яким ми вже контактуємо», — зазначив Дендіас.

Фото: вибух в Маріуполі
Фото: вибух в Маріуполі

Греція особливо зацікавлена у наданні гумдопомоги Маріуполю, оскільки у місті мешкає безліч етнічних греків. Місто з потужною грецькою спільнотою вже втратило щонайменше десяток представників етносу.

Дендіас наголосив, що для його країни в пріоритеті захист мирних жителів, які проживають у місті, що опинилося в російському полоні під обстрілами.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Міністр уже повідомив українську та російську владу про свою гуманітарну місію.

ракета рашистів у Маріуполі
ракета рашистів у Маріуполі

"Я вдячний міністру закордонних справ Греції, який першим серед європейських офіційних осіб вирішив підтримати роботу наших гуманітарних коридорів у Маріуполі, щоб врятувати наших людей з міста і довезти туди гуманітарний вантаж", - відреагував на це повідомлення президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Катя Осадча шукає малюкові з Маріуполя сім'ю, приховуючи від нього загибель батьків: "Бідненький".

Раніше Знай писав, "ви підтримуєте вбивства дітей": Потап відповів Ользі Бузовій після її звинувачення про необгрунтований хейт і хайп на війні

Також Знай повідомляв, воїни ЗСУ знищили російський літак, який бомбив Маріуполь: "Так буде з кожним".