Біля Чорнобильської АЕС почалися лісові пожежі, які можуть підвищити радіоактивний фон, Україна повідомила про це МАГАТЕ.

Регулюючий орган України поінформував МАГАТЕ, що пожежники намагаються загасити лісові пожежі поблизу Чорнобильської АЕС, у якій такі спалахи спостерігалися і в попередні роки.

Пожежна команда міста Чорнобиль ліквідувала чотири пожежі, але ыншы ще тривають. Місцева пожежна станція наразі не має доступу до електромережі, повідомляє регулятор.

Водночас станція використовує дизельні генератори для живлення, для чого потрібне паливо, додали в ньому. Майданчик АЕС, на якому розташовані об'єкти поводження з радіоактивними відходами, продовжує працювати за межами майданчика.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Минулого тижня регулятор поінформував МАГАТЕ, що уважно стежить за ситуацією в зоні відчуження Чорнобильської АЕС напередодні щорічного "сезону пожеж", коли в районі, який все ще забруднений радіоактивними матеріалами від аварії 36 років тому, часто виникають стихійні пожежі. Російські війська взяли під контроль об'єкт 24 лютого.

Генеральний директор сказав, що він залишається серйозно стурбований ситуацією, і він знову наголосив на невідкладній необхідності укласти узгоджену структуру, яка б дозволила МАГАТЕ надавати технічну допомогу для безпечної та безпечної експлуатації ядерних об’єктів України.

Нагадаємо, раніше фахівці Червоного Хреста дали покрокову інструкцію, як не загубити дитину під час евакуації

Як повідомляв портал "Знай.ua", захоплювачі Запорізької АЕС проголосили її власністю "Росатому".

Також "Знай.ua" писав, що путін готує теракт на ЧАЕС - заява розвідки Міноборони.