Президент України Володимир Зеленський звернувся до європейців на саміті НАТО. Він наголосив, що наразі країна перебуває у «сірій зоні», між Заходом та Росією.

«Але ж ми світлі люди! І ми захищаємось уже місяць! Місяць героїчного опору. Місяць найчорніших страждань. Місяць безкарної руйнації мирної країни, а разом із нею – всієї архітектури глобальної безпеки. Все це – на очах у всього світу», - наголосив президент.

Також Зеленський звернувся до НАТО із пропозицією передати України один відсоток від всіх літаків і танків, які є в підпорядкуванні альянсу.

"Ви можете надати нам 1% від усіх ваших літаків і танків, це дасть вам 100% безпеки", - впевнений український президент.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Його пропозиція прозвучала на тлі заяви міністра оборони Німеччини Крістіни Ламбрехт, та віце-канцлера і Федерального міністра економіки Роберта Габека про те, що в Бундесвера більше немає зброї, яку можна було б передати Україні.

Володимир Зеленський.president.gov.ua
Володимир Зеленський.president.gov.ua

«Більше ніколи не кажіть нам, що українська армія не відповідає стандартам НАТО», – додав з приводу устаткування та потужностей українських Збройних сил Зеленський.

Раніше Знай писав, Оксана Забужко констатувала початок Третьої світової і тотальну ненависть до Путіна: "Українці крутять земну кулю". Початок нової війни в центрі Європи змінив весь світовий лад

Також Знай повідомляв, Оксана Забужко розповіла про давню "зустріч" з Путіним у себе вдома: "Гидко було". Письменниця розповіла про сон, який приснився їй більше 20 років тому

Крім того, США та ЄС готові послати енергозалежность від рф слідом за військовим кораблем – ЗМІ.