Депутати скасували ЗНО, ДПА та ще кілька екзаменів для вступників.

24 березня, на сесії Верховної Ради, було ухвалено закон, який передбачає скасування складання Державної підсумкової атестації, Зовнішнього незалежного оцінювання, Єдиного вступного іспиту та Єдиного фахового вступного випробування у 2022 році.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі депутат Ярослав Железняк. За його словами законопроєкт підтримали 348 депутатів.

Зміни торкнуться закону про освіту - документ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері освіти" (№7132) пропонує звільнити від проходження Державної підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році.

Прийом до вищих учбових закладів відбудеться в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки України.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Реалізація законодавчого акту дозволить здійснити збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу, стимулювання до навчання в Україні, навіть у воєнний час.

Нагадаємо, для тих, хто був вимушений залишити свої домівки та переїхати в інший регіон України доступне онлайн-навчання, заявки можна подати у десяток вишів, та продовжити вчитися дистанційно.

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська назвала головні перемоги України за місяць війни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Наталка Денисенко в Карпатській глибинці показала, в чому черпає силу.

Також "Знай.ua" писав, що російських школярів змушують приносити згущене молоко і шкарпетки для армії.