У вівторок, 29 березня відбудеться черговий етап переговорів України і Росії про припинення війни. Українська делегація вже прибула до Стамбулу, зустріч має розпочатися о 10: 00. Про це інформує BBC.

Українську делегацію очолюють Міністр оборони Олексій Резніков і радник глави офісу президента Михайло Подоляк. В організації очної зустрічі української та російської делегацій допоміг президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Переговори між рф та Україною. Фото: Youtube
Переговори між рф та Україною. Фото: Youtube

У Держдепартаменті США вважають, що даний раунд переговорів не дасть результату, оскільки Путін не зацікавлений у завершенні війни і не стане йти на компроміси.

На початку переговорів у прямому ефірі виступив президент Ердоган. Він закликав сторони до припинення вогню.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Переговори в Туреччині
Переговори в Туреччині

Переговори в Туреччині
Переговори в Туреччині

"Ми будемо наполягати на міжнародних гарантіях безпеки України. Мир в Україні - наше головне завдання", - написав член української делегації Кирило Тимошенко коментуючи цілі переговорів.

Скрін
Скрін

Радник глави ВП Михайло Подоляк провів проміжний брифінг з приводу переговорів з рф. Він заявив, що зараз на порядку денному два важливих питання: припинення вогню і вирішення гуманітарних питань, а також міжнародні гарантії безпеки України. Також сторони підняли питання порушення міжнародних конвенцій по відношенню до військовополонених. Українська сторона запевнила, що всі правила дотримуються, а в разі їх порушення, винний буде знайдений і покараний.

Скрін telegram
Скрін telegram

Раніше Знай писав, ЗСУ зупинили ворога в усіх напрямках і проводять контратаки: Генштаб доповів про ситуацію на 34 добу протистояння.

Також ми писали, у Туреччині поставили крапку на російських питаннях Криму і Донбасу: "Слід придумати інші ідеї". У Туреччині прокоментували примхи російської сторони.

Нагадаємо, сили спецоперацій ЗСУ майстерно відпрацювали, знищивши багато окупантів: "Вийти, знайти, скорегувати". У ЗСУ показали, скільки треба докласти зусиль, щоб знищити ворога.