Україна опублікувала список з 620 потенційних російських шпигунів, деякі з яких знаходяться в Англії після того, як у списку були розкриті домашні адреси, імена та номери паспортів сотень потенційних шпигунів ФСБ.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Повідомлений список з 620 росіян, що працюють на ФСБ, розкрив їх номери телефонів, паспорти і навіть їх пристрасть до алкоголю , причому один агент уявляв себе фігурою, схожою на Джеймса Бонда.

У одного передбачуваного агента ФСБ, що фігурує в оприлюдненому Україною списку, була адреса Skype, в якому він називався «jamesbond007», а також згадувався культовий автомобіль Бонда Aston Martin «DB9».

Інший агент називає себе любителем "автомобілів преміум-класу", а ще один "пияка" вказаний як людина, яка "систематично порушує правила дорожнього руху".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

путін. Фото: скрін youtube
путін. Фото: скрін youtube

Хоча витоки можуть представляти деякі порівняння з Джонні Інглішем, українські офіційні особи звинуватили шпигунів у причетності до" злочинної" діяльності по всій Європі, і в списку можуть бути вказані деякі шпигуни у Великобританії.

Кожен запис у списку містив номер паспорта, дату та місце народження та їх «реєстраційну адресу», а кілька записів включали домашні адреси або номерні знаки автомобілів.

У повідомленнях The Telegraph ще належить провести незалежну перевірку списку, але якщо список підтвердиться, то український витік може стати величезним ударом з безпеки московських спецслужб.

Українські офіційні особи не розкрили, як вони отримали цей список, але Арік Толер, дослідник сайту розслідувань Bellingcat, сказав, що деякі дані з'явилися на основі попереднього витоку конфіденційної російської інформації.

Володимир Зеленський, фото Знай.uа
Володимир Зеленський, фото Знай.uа

ФСБ перебуває під пильною увагою: минулого місяця путін помістив деяких високопоставлених діячів організації під домашній арешт, коли західні агентства отримали докладні плани російського вторгнення в Україну.

Інформатор з ФСБ також стверджує, що її шпигунам не давали знати про плани вторгнення в Україну, а росія, як повідомляється, почала полювання на «західних шпигунів», що викликає побоювання, що в агентство проникли.

Нагадаємо, що ЗСУ перетворили техніку ворога на сміття.