Питання Криму, внесене окремими пунктами в договорі про гарантії для України прокоментував лідер кримськотатарського народ Мустафа Джемілєв.

За його словами, які він озвучивши в ефірі брифінгу української делегації за підсумками раунду переговорів з Росією, українська концепція щодо звільнення окупованих територій не передбачає застосування сили.

"Якщо рф вступить в переговори по Криму, це означатиме, що вона визнає територію окупованої. Відповідно до Женевської конвенції від 1949 року Про статус окупованих територій, на окупованих територіях має діяти законодавство країни, у якої території отъяли - тобто, українське", - заявив Джемілєв.

Мустафа Джемілєв. Фото: Youtube
Мустафа Джемілєв. Фото: Youtube

Він підкреслив, що в такому випадку там діятимуть демократичні права, а це важливо для всього кримськотатарського народу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Це важливо для нас, там будуть демократичні права, як і до окупації", - підкреслив Джемілєв.

За словами члена переговорної групи Давида Арахамії, українська сторона не розглядає кордони України відмінні від тих, які існували з 1991 року. Хоча у рф може бути й інша думка.

У проєкт договору вписана норма про те, що Україна і Росія протягом цих 15 років не будуть використовувати військові чи якісь інші збройні сили для розв'язання кримського питання.

Давид Арахамыя та  Мустафа Джемілєв. Фото: Youtube
Давид Арахамыя та Мустафа Джемілєв. Фото: Youtube

Також Арахамія підкреслив, що вони тільки внесли свої пропозиції, але нічого не підписували.

В Офісі Президента повідомили, що увечері 29 березня відбудеться ще один раунд переговорів між Україною та Росією у Туреччині.

Нагадаємо, раніше стало відомо основні тези українсько-російських переговорів у Стамбулі, які відбулися там сьогодні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Одесу охороняють "бойові морські наступальні котики", у ворога жодних шансів.

Також "Знай.ua" писав, що російську "бляшанку" рознесло на друзки після зустрічі з Чорними Запорожцями.