У кімнаті, де перебувала родина, обвалилася стіна і частина стелі. Травми отримали тато, бабуся і 9-річна Альбіна (єдина дитина в сім'ї). Про це "Суспільному" розповіла мама дівчинки, Катерина Галат.

Альбіна з мамою, фото: Катерина Галат

"Ми вирішили, що це далеко, аж потім свекруха, що повернулася з вулиці, сказала: десь близько вдарило, давайте збиратися в погріб. Тільки дитинка одягала кофту, — біля нашого будинку впав снаряд, розірвався і з силою вибив стіну" - згадує деталі того горезвісного дня матір.

У цей момент родина тільки почала збиратись до погреба, Катерина стояла в дверній арці і її не зачепило, а маленька Альбіна сиділа на матраці, який слугував для захисту від осколків. Та на жаль, через вибухову хвилю обвалилась стіна і частина стелі.

"До цього кожного дня ходили в підвал, а цього разу нам не вистачило буквально п’яти хвилин. Якби Альбіна встигла одягти куртку і підійшла до мене, її б не зачепило", — відзначає матір.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Травма, нанесена Альбіні. Фото: Катерина Галат

Від спогадів про ту мить просто стигне кров в жилах, цей біль можуть відчути тільки батьки:
"Запорошило все, пісок був кругом, я почала шукати її. Тут чую голос : "Мама, мама!", витягла її з-під завалів, і ми побігли в погріб. Посиділи якийсь час там, а потім пішли до нашого кума. Ішли просто під обстрілами", — згадує мама.

Тато і бабуся отримали гематоми обличчя, поки залишаються в Тростянці – зі зруйнованим будинком, але у звільненому місті.

Катерину з донечкою ушпиталили. У Альбіни - забій м'яких тканин обличчя і гематоми, а праве око запорошило піском. Мама не втрачає надії, що око відновиться.

Знай.ua писав, що український боєць "Панда" розкрив справжню мету російських мародерів

Також Знай.ua повідомляв, що лікар-акушер прикрив своїм тілом породіллю із немовлям

Нагадаємо, українка самотужки розшукала зниклого коханого