В першу чергу всім необхідним забезпечується армія, а саме: техніка, зброя, пальне, їжа, грошові виплати тощо. За словами прем'єра, на армію вже було витрачено десятки мільярдів, і цей пріоритет буде збережено й надалі. Про це стало відомо з промови Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на засіданні Уряду

Другий напрямок роботи уряду — продовольча безпека. Урядом вже сформовані стратегічні запаси їжі на кілька років. Аграрії отримали добрива, пальне, насіння, кредити під 0%, гарантії держави перед банками. Шмигаль розказав, що аграріям також буде надаватися підтримка уряду в питаннях експорту.

Аграрний сектор, скріншот: YouTube
Аграрний сектор, скріншот: YouTube

Далі увага буде приділятися новій радикальній економічній політиці. Її суть полягає в скороченні податків до 2% від обороту, відсутності податку на прибуток, відміні ПДВ. Робота носить декларативний характер, а бізнес стає повністю дерегульованим.

Держава скасовує імпортне ПДВ та ввізне мито. На кредити під 0% для підприємців виділено 60 млн грн. Держава допомагає у релокації бізнесу, якщо в цьому є потреба, у більш безпечні регіони України. За словами Шмигаля ці дії мають перезавантажити економіку і надати їй потужний поштовх.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Четвертий напрямок — єПідтримка та соцпрограми допомоги. Прем'єр нагадав, що в березні-місяці пенсії проіндексували, а за квітень їх навіть виплачують авансом в тих регіонах, де йдуть бойові дії. Шмигаль відзвітував, що підтримку в розмірі 6,5 тис. грн отримали вже 3,5 млн людей, які втратили роботу. Також він запевнив, що зарплатні вчителям, лікарям, інші соцдопомоги — виплачуються, і будуть виплачуватися й надалі.

Виплати через єПідтримку, Youtube
Виплати через єПідтримку, Youtube

П’ятий напрямок уряду спрямований на допомогу вимушеним переселенцям. Програма "Ти вдома" передбачає часткову компенсацію комунальних послуг для тих, хто прийняв до себе біженців з розрахунку по 450 грн на людину.

Окремо вимушені переселенці отримують по 2 тис. грн. в місяць, а за кожну дитину — додатково 3 тис. грн. Підприємець, який влаштовує до себе на роботу переселенця може претендувати на 6,5 тис. грн, як на часткову компенсацію зарплатні для цієї людини.

Шостий напрямок «Енергетичний фронт». Ми назавжди від’єдналася від російських та білоруських енергомереж та приєдналися до європейської енергосистеми ENTSO-E. Також, Шмигаль заспокоїв, що на складах є вугілля і нагадав, що в наших сховищах є 9 млрд кубів газу. В України вже є сформовані домовленості з європейськими нафтопереробними заводами, тож наша держава буде забезпечена пальним.

Сьомим пунктом розглядається "Логістика воєнного часу". Прем'єр зазначив, що однією з основних компаній ля нашої держави стала "Укрзалізниця". За словами голови уряду, щодня в Україні перевозяться тисячі тонн вантажів, сотні тисяч людей, а для автотранспорту відкрили окремі логістичні маршрути.

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

Шмигаль також поділився своїми сподіваннями з приводу того, що в рамках програм «Відновлення України» та «Світ з Україною» наші партнери об'єднаються навколо України і допоможуть нам відродити нашу економіку після війни.

Нагадуємо, українці, які втратили житло через війну, зможуть "виставити рахунок" окупантам в "Дії"

До того ж, українцям безкоштовно роздадуть продукти через війну