В Україні вже другий місяць триває війна, розв'язана Росією. Через бойові дії багато українців втратили доходи і не в змозі оплачувати комуналку. Так, У Харкові жителям вирішили списати всі нараховані комунальні платежі. Про це повідомляє Інформаційний портал "unian".

У зв'язку з бойовими діями багато українців втратили роботу, а значить і основного доходу. Водночас людям продовжують приходити платіжки за комунальні послуги. У військовий період, як раніше заявили в уряді, допускається прострочення, але по можливості рекомендується оплачувати послуги.

Платіжки, фото: скріншот з відео
Платіжки, фото: скріншот з відео

Так, У Харкові вирішили списати всі нараховані комунальні платежі. Таку заяву зробив мер міста Ігор Терехов. За його словами всі міські комунальні послуги спишуть з 24 лютого і до кінця війни. Він додав, що жителі Харкова вже отримали платіжки, але вони були розіслані "автоматом". Міський голова зазначив, що оплачувати комунальні послуги не потрібно.

До слова, в Україні можна отримати компенсацію за комунальні послуги, проте не всім громадянам, а лише тим, хто приминає у себе переселенців. Отримати гроші можна оформивши заявку в органі місцевого самоврядування або онлайн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше Знай писав, уряд виплатив авансом квітневі пенсії, але не всім – хто отримає гроші завчасно.

Також ми писали, допомога на поховання пенсіонера: у ПФУ розповіли українцям, як отримати допомогу під час війни.

Нагадаємо, отримати пенсію або забрати посилку: "Укрпошта" показала в яких областях і як працюють відділення, карта.