Біженці почали повертатися в Україну при тому, що війна в країні ще не закінчилася і існує серйозна небезпека. Про це стало відомо з повідомлення в телеграм-каналі радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

Антон Геращенко повідомив, що в польських прикордонних містах почався зворотний потік людей у бік української території. Він зазначив, що за останніми даними польської прикордонної служби тільки в понеділок близько 12 тисяч осіб повернулося в Україну. У вівторок на тисячу більше - 13 тисяч осіб. Зазначається, що за весь час війни в Україну виїхали 370 тисяч осіб.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Геращенко додав, що охочих повернуться багато. Так, у Перемишлі на залізничному вокзалі утворилися довгі черги перед поїздами, які прямують до Києва, Одеси та Львова. При цьому в перші дні вторгнення потяги прибували в Україну порожніми.

Скрін telegram
Скрін telegram

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За словами Геращенко причин для повернення у біженців може бути кілька, зокрема одні могли не знайти доступне житло, а у інших могли закінчитися гроші.

Раніше інформаційний портал Знай писав, Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною Європи: "Потребує великої підтримки".

Також ми писали, у Білорусі почався масовий флешмоб проти участі у війні, яку розв'язала РФ: "Не вмирай заради Росії".