На Чорнобильській атомній електростанції знову майорить прапор України і звучить український гімн. Про це повідомили в Славутицькій міській раді, на каналі в телеграмі.

"Сьогодні об 11:00 на проммайданчику Чорнобильської АЕС знову майорів прапор України і пролунав гімн України», - сказано в повідомленні.

В урочистій церемонії підняття прапора взяли участь члени оперативного персоналу станції. Вони весь цей час, поки станція перебувала під контролем російських загарбників, в надзвичайно важких умовах забезпечували і продовжують забезпечувати ядерну і радіаційну безпеку об'єктів Чорнобильської атомної електростанції.

Раніше в НАЕК "Енергоатом" заявляли, що російські загарбники, які окупували Чорнобильську АЕС, а також інші важливі об'єкти в зоні відчуження, ще 31 Березня вишикувалися в дві колони і висунулися в напрямку кордону між Україною і Білоруссю.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Додамо, що з білоруських лікарень почали надходити повідомлення про російських солдатів, які вмирають від променевої хвороби після риття окопів в самому загрізненому місці Чорнобильської зони відчуження - Рудому лісі. Саме цей лем прийняв на себе основну кількість радіації, тому навіть простий прогулянк там досить, щоб отримати високу дозу шкідливого випромінювання.

ЧАЕС, фото: вільне джерело
ЧАЕС, фото: вільне джерело

Дурні дії російських окупантів навіть запропонували номінувати на премію Дарвіна.

Нагадаємо, що "тепер світяться від щастя": окупанти захопили радіацію і покинули раніше захоплену ЧАЕС. Навіть ложки з тарілками вкрали.

Як раніше повідомляв портал "Знай", Українська Нацгвардія знищила техніку ворога під Києвом.

Також портал "Знай" писав, що українцям розповіли, що робити при артобстрілах.