Українських військових зв'язківець Анастасію Матрущенко та Олександру Цепук росіяни захопили в полон. Зараз їх звільнили, і вони розповіли свої історії в Мінреінтеграції.

Анастасія Матрущенко згадує, що розташування її військової частини загарбники розстріляли з артилерії і танків. Після цього вони захопили бійців у полон, зв'язавши руки і зав'язавши очі пов'язками.

Спочатку дівчину вивезли на територію Білорусі, і там військовослужбовець, не схожий на слов'янина, став погрожувати їй розправою. Пізніше полонених перевезли в СІЗО в Брянську, і там їх катували за відмову відповідати на вітання "Слава Росії!".

Крім того, над дівчатами-полоненими всіляко знущалися: роздягали догола в присутності чоловіків, змушували присідати, поголили голови налисо. Постійно велися допити.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

Олександру Цепук російські військовослужбовці взяли в полон в бункері, який спочатку обстріляли з важкого озброєння, а потім закидали гранатами. Жінка дивом залишилася в живих.

Її теж вивезли на територію Білорусі, де намагалися використовувати в зйомках пропагандистських сюжетів, вимагаючи перейти на російську мову.

Пізніше обох жінок обміняли на полонених російських солдатів і повернули додому.

Нагадаємо, що "Не допомогло": ЗСУ знищили техніку окупанта, яку поливав "святою водою" Російський батюшка. Благословляв на вбивства дітей.

Як раніше повідомляв портал "Знай", у мережі показали, як змінилися українські зірки під час війни.

Також портал "Знай" писав, що у мережі розповіли, як змінився Володимир Зеленський під час війни в Україні.