Після побачених злочинів на звільнених територіях українських міст ЄС запровадив ембарго на вугілля з рф та санкції проти російських банків.

Стало відомо, що п’ятий пакет санкції проти рф включає в себе вугільне ембарго проти агресора та заборону транзакцій з чотирма чільними російськими банками. Це відповідь на звірства у Бучі і продовження війни проти України. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Урсула фон дер Ляєн. Фото: Twitter
Урсула фон дер Ляєн. Фото: Twitter

ЄС так і не спромоглася ані на відключення більшої частини російських банків від SWIFT, ані на нафтогазове ембарго проти країни-агресора. Новий санкційний пакет складається з шести частин.

ЄС забороняє імпорт російського вугілля, Росія втратить 4 млрд євро щороку. Впровадження заборони транзакцій з чотирма найбільшими російськими банками, серед яких буде й ВТБ банк. Разом вони становлять 23% російського ринку. Обмеження торкнуться російських суден та операторів заходити у порти країн ЄС.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Допис Урсули фон дер Ляєн. Фото: Twitter
Допис Урсули фон дер Ляєн. Фото: Twitter

Напередодні Дмитро Кулеба, коментуючи чергові санкції від ЄС заявив, що санкційний каток продовжить закатувати російську економіку в асфальт. П'ятий санкційний пакет ЄС усуне прогалини та лазівки, щоб рф не могла уникнути санкцій.

Також він висловив аналогічну вимогу до міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", які зустрінуться наступного тижня.

Нагадаємо, раніше ЗСУ "приземлили" розпіарений вертоліт ворога протитанковим комплексом "Стугна".

Як повідомляв портал "Знай.ua", українки, які побували в російському полоні, розповіли про приниження і тортури.

Також "Знай.ua" писав, що СБУ затримала очільника Миколаївської окружної прокуратури за підозрою у держзраді.