У Гостомелі "завелася" згоріла "Мрія", від поривів вітру один з уцілілих двигунів почав набирати оберти, українці згадали слова Лесі Українки.

Українська гордість, найбільший транспортний літак Ан-225 "Мрія", найбільший за масою перевезення вантажу та неперевершений за своїми параметрами, який знищили російські окупанти у перші дні війни, влучивши в аеропорт Гостомеля, підбитий та напівзгорілий, проте все ще "живий". У Facebook показали як ожила "Мрія" від вільного подиху вітру.

Вцілілий двигун Ан-255. Фото: Facebook
Вцілілий двигун Ан-255. Фото: Facebook

Українська художниця Галина Сернівка оприлюднила відео, яке їй надіслали.

"Наша Мрія заговорила – ЖИВА! Це відео сьогодні надіслав мені командир протитанкового відділення 4 взводу 11 роти 243 батальйону територіальної оборони Києва Ігор Островський", - написала художниця.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Вона також написала, що споглядаючи оживший літак їй згадалися слова Лесі Українки:

"Ні, я жива, я буду вічно жити, я в серці маю те, що не вмирає!" – ідеться у дописі дівчини.

У коментарях розчулилися від такого символічного відео.

"Вона жива! Наша поранена пташка! Нашу Мрію не знищити, не вбити!", "Наша дівчинка, наша гордість, наша красуня! Упевнена, наші антоновці вилікують розумницю і вона буде справжньою повноправною українкою!", "Вона жива! І буде життя в Україні! Вона підказує своїм невідомим нам знаком!", - написали українці.

Нагадаємо, раніше російський військовий втік на вертольоті до України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо скільки українців втратили роботу через вторгнення рф.

Також "Знай.ua" писав, що у Facebook і Instagram відреагували на приховування хештегів про Бучу.