У середині березня поблизу села Мощун Гостомельської ОТГ обірвалося життя бойового медика Ніни Кваші з позивним "Амазонка". Вона брала участь в обороні Київщини, де велися одні з найбільш посилених боїв. Про це у facebook повідомляє 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

Чорні запорожці працювали в найгарячіших точках, зокрема обороняли Київщину. Разом з ними протистояла російським окупантам і 23-річний бойовий медик Ніна Кваша.

Ніна Кваша. Фото: facebook
Ніна Кваша. Фото: facebook

"Ніна Кваша, 23 роки. Бойовий медик 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Позивний"Амазонка". Старший солдат. Дівчина родом з Білоцерківського району Київщини. Отримавши медичну освіту і деякий час пропрацювавши за фахом в цивільному житті, Ніна вирішила одягнути піксельну форму і пішла служити в 72-у, яка дислокується в Білій Церкві. Під час повномасштабного вторгнення росіян разом з підрозділом захищала Київщину. Чорні запорожці працювали в найгарячіших точках", - йдеться в повідомленні.

Бійці ЗСУ. Фото: скрін youtube
Бійці ЗСУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У підрозділі повідомили, що "Амазонка" загинула в боях поблизу села Мощун Гостомельської ОТГ. Відзначається, що точна дата смерті медика невідома, оскільки бої були колосальних масштабів. Приблизно життя героїні обірвалося між 12 і 14 березня. З українкою попрощалися в її рідному селі наприкінці березня.

Раніше інформаційний портал Знай писав, Українки, які побували в російському полоні, розповіли про приниження і тортури: "Роздягли догола, поголили налисо..."

Також ми писали, глава Міноборони Резніков заявив, що ніде в Європі немає військових, які мають український досвід: "У всьому світі - одиниці".

Нагадаємо, 84-річний пенсіонер, який віддав 5000 грн на ЗСУ, показав приклад іншим: зібрали вже десятки тисяч. Дідусь складав гроші для перемоги ЗСУ над ворогом