Російські окупанти насильно вивезли маріупольців на територію Росії, і так званої "днр".

Про це в телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

Так, стало відомо, що з Маріуполя російські військові примусово вивезли персонал і пацієнтів міської лікарні № 4 ім. Мацука. Повідомляється, що людей перевезли на територію рф і так званої "днр" без їхньої згоди.

Окупанти насильно вивезли маріупольців, - ЗМІ
Окупанти насильно вивезли маріупольців, - ЗМІ

"Відомо, що в медичний заклад прийшли озброєні люди, які в ультимативній формі повідомили, що лікарі і пацієнти повинні виходити і сідати в транспорт окупантів. Виснажені і налякані люди були змушені виконати накази російських терористів", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На даний момент подальша доля цих людей невідома. Як розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, зараз формується єдина база незаконно депортованих людей, щоб потім повернути кожного маріупольця в Україну.

Окупанти насильно вивезли маріупольців, - ЗМІ
Окупанти насильно вивезли маріупольців, - ЗМІ

"Ми вже розуміємо, що окупанти насильно вивезли менше 40 тисяч жителів Маріуполя. Наша мета - створити дієвий механізм повернення цих людей. Це складна робота, яку ми ведемо в повній координації з Павлом Кириленком, керівником Донецької обласної Військової адміністрації", - заявив Бойченко.

Скріншот допису
Скріншот допису

Нагадавши, російський військовий втік на вертольоті в Україну: може отримати 500 тисяч і новий паспорт

Раніше Знай писав, Олексій Арестович зізнався, що окупанти вже готові повернути Херсон: "Мало хто знає"

Також Знай повідомляв, почали спалювати тіла загиблих: російські окупанти після провалу в Бучі звезли до Маріуполя мобільні крематорії