В Алмати (Казахстан) відбулася акція біля консульства Російської Федерації на підтримку України. Про це повідомляють казахстанські ЗМІ.

Однак мітинг виявився недовгим - його учасників швидко розігнали місцеві поліцейські. Мітинг був присвячений пам'яті жертв різанини в українській Бучі, однак керівництву Казахстану це не сподобалося.

Активісти прийшли під російське посольство з прапорами України, і лягли на асфальт зі зв'язаними за спинами руками. Таким чином вони створили відсилання до страшних подій в українському місті Буча, де російські війська залишили після себе гори тіл мирних жителів, жорстоко вбитих окупантами.

Фото: kaktus.media мітинг на підтримку України
Фото: kaktus.media мітинг на підтримку України

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Через нетривалий час учасників акції затримали біля консульства Росії в Алмати. У мережі поширюються численні кадри, на яких видно, як поліцейські затримують учасників акції, і кидають їх в автозаки. Серед мітингувальників-представники руху Oyan, Qazaqstan.

Серед затриманих-місцевий журналіст Асем Жапішева і відомий активіст Дархан Шаріп.

Фото: kaktus.media мітинг на підтримку України
Фото: kaktus.media мітинг на підтримку України

Нагадаємо, глава країни ЄС вимагав від Володимира Зеленського докази, що різанина в Бучі - не постановка України. Лідер країни ЄС зажадав довести, що звірства росіян у Бучі - не постановка.

Раніше Знай повідомляв, Урсула фон дер Ляєн і Жозеп Боррель їдуть до Києва, щоб зустрітися з Володимиром Зеленським: вже на півдорозі

Також Знай писав прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорили ситуацію в Україні: "зберігати пильність"